Referenser & bilderZadok.
Nu är jag hemma i Leksand igen, efter en helt fantastisk helg i Visby. Alla mina gäster har trivts och vädret visade sig från sin bästa sida. Höjdpunkten var dock din makalöst goda buffét! Alla har bett mig främföra sina tack. Vilken succé! Chokladkakan var magnifik. Bara lovord... Tusen, tusen tack och många kramar från Britta.

 Vår Bröllopsmiddag..

Vi fastanade för ett rum för resande café redan första gången vi var där. I sommarsolen under medeltidsveckan åt vi varsin fantastiskt god baguette på väg till färjan. Vi hade åkt över till Visby på impuls och det var en ren slump att vi hamnade på Ett rum för resande på hem vägen. Över ett år senare hade vi bestämt oss för att följa vår dröm och ha ett medeltidsinspererat bröllop under medeltidsveckan i Visby. I mellandagarna åkte vi över till Visby och tillbringade en hel dag med att kika på ruiner för vigseln. Naturligtvis gick vi tillbaka till ett rum för resande när vi blev hungriga på hemvägen. Vi åt fantastisk mat där och då, över en tallrik pasta med pestro bestmde vi oss för att vi ville ha maten till bröllopet från Ett rum för resande. Som tur var tyckte Zadok att det lät jättespännande att ordna mat till ett medeltidsbröllop och vi bestämde att vi skulle höras längre fram.

Sedan gick tiden alldeldes för fort. Och plötsligt var det bara några månader kvar till vigseln. Vi hade datumet men ingen egentlig ide om maten. Eller jo, vi ville ha picknick. Med baguetter kanske? De var ju så himla goda! Men det vore nog kanske bra med något lite mera matigt... Vi skulle ju ändå sitta i Nordergravar i flera timmar och ha trevligt medan vi väntade på TriX eldshow. Kanske någon pastasallad? Men det vore roligt med lite medeltidsinspererad mat. I slutändan skickade vi heltenkelt ett mail till zadokdär vi beskrev våran ide; en medeltids trerätters picknick. Vi trodde väl att det aldrig skulle gå att ordna, särskilt inte med tanke på att vi bor på fastlandet och inte hade möjlighet att åka över till Visby igen förrän ett par dagar innan vigseln. Alla arrengemang fick skötas  via mail.

Efter det var det bara fråga om organisation för hur vi skulle transportera maten, hur det skulle gå med varmhållning och liknande. Ett par dagar innan tittade vi in hos Zadok på Ett rum för resande och ordnade dom sista detaljerna. Vem som skulle hämta maten och när, hur mycket plats det skulle ta i bilenoch andra sista minutensaker. Nervositeten började göra sig påmind...

På den stora dagen, efter vigseln, skickades en vän iväg för att hämta maten och transporterade den till Nordergravar. Vi hade räknat med att alla kanske inte skulle tycka om allting men eftersom vi visste hur noga Zadok är med råvarorna och hur god mat han lagar så trodde vi nog att det skulle gå bra ändå. Maten togs emot över förväntan av våra gäster. Nära 40 personer, varav ett par inte tycker om fisk(inklusive brudgumman...) och andra inte tyckerom lamm, åt med god aptit av alla rätter. Vilket visar på vilken skillnad det blir med noga utvalda råvaror och en kunnig person som lagar maten. Det var gott om mat och alla som ville kunde ta en extra portion av varmrätten.
 
Vi rekommenderar Ett rum för resande café till alla vi känner och alla vi träffar på som ska till Visby. Skulle vi göra om vår bröllopsmiddag igen så skulle vi välja samma meny och matleverantör. Zadok har inte bara ordnat med fantastik mat, han hjälpte oss att uppfylla en dröm.

 Åsa Samnegård
Catering Almedalsveckan PWC,
snittar med gotländskt producerade råvaror.
 

Kontakta oss


S:t Hansgatan 15, 621 56 Visby
Telefonnummer: 0498-21 81 40
Epost: info@ettrumforresandecafe.com